PDA

View Full Version : Lettertype nummerplaten BelgiŽ


Loeten
21-08-2008, 12:04
Al een tijdje zoek ik het lettertype van de Belgische nummerplaten. Het werd eerder door enkele mensen aangegeven dat het een beschermd type is en dat je dat dus niet zal vinden.

Maar ik ben nogal koppig dus bleef ik verder zoeken... Met resultaat.

Eerst vond ik de Nederlandse nummerplaat terug. Iemand heeft zijn tijd daarin gestopt en er een word-lettertype van gemaakt met als benaming "kenteken" (nou ja... :+): LINKJE Nederland (http://www.dafont.com/font.php?file=kenteken) Ook het Britse lettertype kon ik achterhalen en als word-lettertype terugvinden: LINKJE GB (http://www.dafont.com/uk-number-plate.font)

Na wat omzwervingen en vooral in het Engels gaan zoeken kwam ik dan uit op een Engelstalige site waar enkele hoopgevende links zaten maar die niet allemaal zo super waren. Je kwam telkens op een vaag bedrijfje uit... Maar in de reply's vond ik wel het Italiaans lettertype: LINKJE IltaliŽ (http://www.targheitaliane.it/index.html?/vari/font.html)


Maar ik was dus nog niet waar ik moest zijn. Tot ik zocht onder "Licence plate Belgium font" en ik op die googlepagina wat naar beneden scrolde: LINKJE BelgiŽ (http://www.leewardpro.com/articles/licplatefonts/font-numberplate-belgium.html) Daar zie je een close replica lettertype van het Belgische font: DIN 1451 Mittelschrift. Naar het schijnt zijn nog een hoop landen die ditzelfde lettertype gebruiken. Gewoon daar even op het linkje klikken...

Allez, ik ben er geraakt. Het is wel niet 100% correct maar beter benaderen lukt niet denk ik. Volgende stap is deze font gratis vinden... Dat zal weer rondzoeken zijn, maar nu weet ik tenminste wat ik moet zoeken.

Hopelijk hebben jullie hier ook iets aan...

Grtzzzz

gofastfreddy
21-08-2008, 20:17
bedankt , kan ik mischien nr platen maken voor een astra van freddy loix

Luigi
21-08-2008, 21:14
Dit is nu eens handig ze, die fonts zal ik nog wel eens kunnen gebruiken.

Loeten
23-08-2012, 22:03
Hierbij het DUITS lettertype...

LINKJE (http://www.azfonts.net/load_font/fe-mitte.html)

exserco
06-01-2013, 01:23
Toevallig het linkje al gevonden naar de gratis Belgische versie?

Ecurie Maquette
07-01-2013, 00:12
DCD2404 Belgian License Plates @ various scales (http://ultra.glo.be/daco/KDCD24.html)

;)