PDA

View Full Version : Belcar Short News 23


P De Sonville
16-11-2005, 10:45
Het gebrul van de motoren is amper getemperd of de stoelendans en de speculaties over het seizoen 2006 steken al de kop op. Maar de desbetreffende piloten en teams zijn momenteel nog uiterst karig met het verschaffen van informatie.

Van Bert Longin kregen we het leuke nieuws te horen dat GLPK opnieuw paraat tekent voor een volledig seizoen Mediagroup Van Dyck Belcar. Dat dit niet met de Viper of de Pagani zal zijn, was al eerder bekend. Volgens Bert zal een keuze worden gemaakt tussen een Corvette C5 R en een Ferrari 550 Maranello. Nog volgens Longin zullen komend seizoen de kalenders van de FIA GT en de Mediagroup van Dyck Belcar elkaar niet overlappen…

Ook SRT is op zoek naar een tweede Corvette C5 R om in te zetten in het Frans GT-kampioenschap. Patrick Selleslagh had een exemplaar op het oog, maar die verhuisde naar PSI, dat de Amerikaan zal inzetten in de LMES.

Bij PSI is het koopjestijd. Zowat het ganse wagenpark staat te koop. Niet dat de zaken slecht gaan, maar door het feit dat Christian Schumacher zich onlangs associeerde met Philippe Tillie is het wagenpark indrukwekkend: het bestaat momenteel uit negen Porsches. Wat de Belcar 2006 betreft, werd ons bevestigd dat PSI opnieuw aanwezig zal zijn met minstens twee wagens en mogelijk met een verrassend rijdersduo. Minstens weer één Porsche biturbo en mogelijk nog een bijkomende potentiële winner. Maar ditmaal geen Porsche. Maar méér wilden ze bij PSI voorlopig niet kwijt. Het inzetten van een Porsche GT3 RSR en een GT3 Supercup behoren ook tot de mogelijkheden.

Een ex PSI-Porsche biturbo 2003 is momenteel in handen van JMT en zal minstens vijfmaal aantreden in de Mediagroup Van Dyck Belcar met twee Belgische en één Engelse piloot (Marc Cole?). Een tweede exemplaar zal worden bemand door een ex Formule 1-piloot, samen met twee Belgische ex-kampioenen. Deze zullen dan drie Belcarwedstrijden voor de wielen geschoven krijgen, aangevuld met de 1000 km van Spa LMES en de 24 Uren van Francorchamps. JMT heeft ook een Porsche GT3 Supercup 2003 ex-Beltoise aangekocht om mogelijk ook in de Mediagroup Van Dyck Belcar in te zetten. De BMW Z3 Coupé is ondertussen van de hand gedaan. Een mogelijke klant van JMT is Dirk De Sterck, die eindelijk eens een volledig seizoen wil afwerken. Maar De Sterck twijfelt nog tussen JMT en First Motorsport waar hij vorig seizoen aktief was met Dirk Van Rompuy.

De achtste uitgave van het Belcarboek komt eraan. Net zoals voorgaande jaren is er opnieuw een uitgebreid verslag van elke verreden wedstrijd te vinden en een interview met de kampioenen uit elke Divisie, Klasse en Challenge. Alle ploegen worden er in voorgesteld en van iedere wedstrijd zijn er de kwalificatie- en wedstrijdcijfers, net zoals de eindklassementen. Een verzamelitem voor iedere Belcarfan. Deze boek werd zoals in het verleden gedrukt in Nederlands en Frans en zal 25€ kosten. Alle info kan je vinden op www.bmr2005.com. Het Belcarboek 2005 zal ook te koop worden aangeboden op Circuit Zolder in het benzinestation en in de controletoren.

Thomaske
16-11-2005, 11:51
aktief of actief? Ik ben er eigenlijk zeker van dat het aCtief is.

Toch bedankt!

Mvg...

Mark
16-11-2005, 12:52
De wagens in de catergorie "meer dan 500 PK" vallen als rijpe appelen van de boom. We klagen niet :)

P De Sonville
16-11-2005, 13:33
Aktief en actief staan beiden in Van Dale. Dus.................
Maar is het nu muggenzifter of muggezifter?

Thomaske
16-11-2005, 14:11
Héhé. Sorry hiervoor. Een leerling bij mij in de klas merkte 't op en de leerkracht was er zeker van dat het actief was. Dus daarom ook.

Toch bedankt!

Mvg...

Raceboy
16-11-2005, 14:29
Héhé. Sorry hiervoor. Een leerling bij mij in de klas merkte 't op en de leerkracht was er zeker van dat het actief was. Dus daarom ook.

Toch bedankt!

Mvg...


zout gij ni beter wa opletten in de les :bye:

marcel
16-11-2005, 15:39
de les ging misschien over Belcar?

da hadden ze nog moeten hebben in mijn tijd, zie :+

laurent
16-11-2005, 21:56
dan had ge ni gebuisd?

marcel
16-11-2005, 22:02
toch wel, maar dan had ik geintresseerd geweest :p